Óvoda

Az English Garden magánóvoda háromtól hat éves korig várja a gyermekeket. Intézményünkben nemzetközi légkörben, a Brit Nemzeti Tanterv szerinti oktatásban részesülnek a gyerekek az Early Years Foundation Stage majd a Key Stage One nevû brit nemzetközi oktatási programnak köszönhetõen. Célunk, hogy a gyermekeket későbbi tanulmányaikra felkészítsük és hozzájáruljunk ahhoz, hogy sokoldalú és kiegyensúlyozott emberekké válhassanak. Lehetőség van iskolai napra (azaz 15:30-ig), illetve teljes napra (azaz 17:30-ig) beiratkozni.

Az English Garden Pre-school olyan változatos foglalkozás egész sorát kínálja, melyek egyaránt támogatják a gyermekek intellektuális és érzelmi fejlődését. A foglalkozások kis csoportokban zajlanak, ezzel is biztosítva a szükséges egyéni figyelmet. Minden csoportban vannak közös beszélgetős alkalmak, nyelvóra, matematika, kézműves foglalkozás, zene, dráma, mese és szabad foglakozás.

Továbbá, természettudományok, számítástechnika, sport ( tánc és judo óra is), sütés és a különféle kultúrák ünneplése is. A gyermekek természetesen az angol tanterv szerint a korosztályuknak megfelelő csoportokba kerülnek, melyet a szeptember 1-én betöltött életkoruk határoz meg. Jelenleg minden korcsoportban két osztályunk működik:

Kiscsoport: ebbe a csoportba három és négy eves gyermekek járnak. Egy pedagógusra legfeljebb nyolc gyermek jut.

Középső csoport: ebbe a csoportba négy és öt éves gyermekek járnak. Egy pedagógusra legfeljebb kilenc gyermek jut.

Nagycsoport: ebbe a csoportba öt és hat éves gyermekek járnak. Egy pedagógusra legfeljebb kilenc gyermek jut. Iskolai előkészítő csoport: ebbe a csoportba hat és hét éves gyermekek járnak. Egy pedagógusra legfeljebb kilenc gyermek jut.

Kezdetben a kiscsoportos foglalkozások játékos alapúak majd a tanév előrehaladtával fokozatosan adaptálódnak a tantervhez. A gyermekek szintén játékos formában ismerkednek meg a számokkal és a betűkkel is. A középső csoport begejeztével, már képesek alap szinten olvasni és egyszerűbb matematikai műveletek elvégezni. A nagy, illetve az iskolai előkészítő csoportokban már nagyobb hangsúlyt helyezünk a matematikai, angol nyelvi, természettudományi és művészeti foglalkozásokra.

A tantervről mégtöbbet az Oktatás és Tanterv menüpontban olvashatnak.

Fedezz fel többet