Oktatás és Tanterv

Az English Garden gondoskodó és kreatív környezetben ösztönzi a gyermekeket a tanulásra. Hisszük, hogy gyermekek intézményünkben töltött ideje élményekben gazdag legyen. Minden nap azon dolgozunk, hogy minden gyermeknek lehetősége legyen jeleskedni. Célunk, hogy a gyermekekben rejlő lehetőségeket ápoljuk, és szilárd alapot biztosítsunk jövőbeli oktatásuknak és tanulásuknak.

A tanterv azon a meggyőződésen alapul, hogy a gyermekek első kézből szerzett tapasztalataikkal tudják leginkább az új ismereteket elsajátítani – tehát maguktól tevékenykednek, s nem utasítástól. Tantervünk a brit Nemzeti Tanterv által megfogalmazott iránymutatásokat követi. Ötéves korig a gyermekeket az Early Years Foundation Stage előírásai alapján fejlesztjük és gondozzuk. Az 5-7 éves gyermekek oktatásához a Nemzeti Tanterv Key Stage One fázisát használjuk.

Foglalkozásaink tanulás és fejlesztés hét területét ölelik fel, amelyek szorosan kapcsolódnak egymáshoz:
Elsődleges fejlesztési területek:
Személyes, szociális és érzelmi fejlődés
Kommunikáció és nyelv
Fizikai fejlődés
Sajátos fejlesztési területek:
Író-olvasó tudás
Matematika
A környező világ megismerése
Művészetek

Az English Garden a brit kurrikulum előírásait követi, magába foglalva a Jolly Phonics, az Oxford Reading Tree, a Maths Makes Sense és a Jolly Music módszereket. Mindezek a módszerek szilárd alapot nyújtanak a gyermekek oktatásához, élénk és izgalmas tanulási anyagok felhasználásával.

A gyermekek tovább folytathatják tanulmányaikat nemzetközi iskolákban, az angol oktatási rendeszer szerinti harmadik évfolyamban, míg a magyar gyerekek hat vagy hét évesen az általános iskola első osztályába léphetnek.

email restaurant
keyboard_arrow_up